Как да направя поръчка?
Процесът на една стандартна поръчка в онлайн бижутерия Тара не се различава от обичайната практика на електронните магазини. Моля, обърнете внимание, че за да бъде видяна Вашата поръчка от нашите служители е необходимо да завършите докрай процеса на поръчване на дадения продукт. Само след като натиснете „Поръчка“ на последната стъпка ние ще получим известие за Вашата покупка.

Как са опаковани бижутата, които поръчвам?
Всяко бижу, което закупувате от нас, ще бъде опаковано с плюшена торбичка и фирмена опаковка на фирмата, така че да изглежда като подарък. Така няма да се налага да мислите за допълнителни разходи по опаковането и можете да впечатлите любимия човек с оригиналната опаковка.
Ако искате закупеното от вас бижу да изглежда още по-изискано, предлагаме и плюшени кутийки, които се заплащат допълнително на цена 2 лв.

Кога ще получа поръчката си?
Доставката на поръчките се извършва чрез куриерска фирма Еконт, само на територията на  България, като срокът за изпращане на поръчката е от 1 до 3 работни дни (стандартна доставка между 24 и 48 часа)  В неделя, както и в официални почивни дни не можем да изпратим поръчката Ви и  часовият срок за доставката се счита от първият работен ден, който следва.
Има и малки изключения за някои райони на страната, когато  разносът на куриерски пратки се извършва в определени дни, което означава, че ние сме спазили срокът при изпълнението на поръчката, но пратката не може да достигне до Вас в този срок, защото политиката на куриерската фирма е друга.
Ако доставката на пратката е в неудобно за Вас време, то тя може да бъде доставена до най-близкия офис на куриерска фирма Еконт, откъдето Вие можете да я вземете в удобен за Вас час, съобразен с работното време на офиса.

Мога ли да върна бижуто, ако не ми харесва?
Всеки продукт може да се върне и без основателна причина за рекламация в срок от 14 дни след получаването му, като клиента заплаща сам транспортните разходи. Продуктът трябва да е без видими следи от употреба и да се върне с всички придружаващи документи към него. Трябва да се върне с опция преглед, за да проверим състоянието му. При констатиране на опит за умишлено увреждане на бижутата, продуктите се връщат обратно на получателя за негова сметка.

Какво трябва да направя, ако доставеният артикул не съвпада с поръчаният от мен или липсва продукт?
В случай че поръчаният от Вас продукт не е същия като този, който сте получили – разминава се по описание, цвят или е объркан с друг продукт Вие можете още веднага да предявите рекламация и да го върнете. За целта ни пишете на имейл office@tarabijou.com или ни позвънете на номер ………… Ние ще подменим артикула, а ако това е невъзможно, ще възстановим направените от Вас разходи. В тези случаи транспортните разходи и в двете посоки, са за сметка на онлайн бижутерия Тара.

В какво се изразява гаранцията  на Вашето бижу?
Гаранцията се изразява при проблем възникнал поради фабричен дефект, а не при неправилно носене на бижуто от притежателя си. Тя покрива рекламации като монтаж на камък, дефектна закопчалка, проблем свързан с фабричната обработка на бижуто, корекция на размер и съответно не се отнася при следните случаи – механично увреждане като изпускане, удар, надраскване, втора и всяка следваща корекция на размер на бижу.

Бижуто ми е в гаранционен срок и се нуждае от поправка. Какво да направя?
Според българското законодателствo гаранцията на металните елементи е две години и изключва случаите на естествено износване на продукта, вследствие на дълго използване, както и проблемите възникнали след неправилна употреба, съхранение и почистване на бижутата. Ако установите бърза, неестествена промяна на цвета на закупения от Вас продукт ни уведомете, защото може да се касае за производствен дефект на покритието, ние ще подменим продукта с нов. При рекламации свързани с кристалите, относно падане или отлепяне е необходимо да ни изпратите снимка на продукта и да се преценят възможностите за отремонтирването му. Ремонта на бижутата е безплатен и е без срок на ограничение, клиента поема само транспортните разходи, ако не е от Варна. Внимание!- Извършваме безплатен ремонт само на бижута закупени от нас.