Употреба и съхранение на бижутата:
1. Не мокрете и не се къпете с Вашите бижута. Не ги ползвайте в басейни, сауни, джакузи, и не ходете с тях на плаж поради опасността солената морска вода или хлорираната вода от басейните не само да променят и нарушат цвета им, но и да допринесат за отлепяне и падане на камъни и емайли, вградени с помоща на специални смоли и in-lay техники.

2. Избягвайте контакт на Вашите бижута с перилни и други препарати, като сваляте винаги Вашите бижута при изпълнение на домакинските задължения. защото в противен случай това може да доведе до непоправими естетически промени по тях. Не използвайте козметични продукти непосредствено върху използваните от Вас бижута, защото те могат да увредят златното покритие, да променят цвета  на позлатата, ожулят или намалят блясъка на кристалите. Не се пръскайте с  парфюм докато носите колието или обеците си. Бижуто нека бъде последния аксесоар, който добавяте към перфектната си визия. Използвайте първо парфюма и след това изчакайте малко, докато парфюма изсъхне и поставете колието или обеците.

3. Винаги сваляйте Вашите бижута преди фитнес или друг вид спортна тренировка, понеже те могат да доведат до трайни деформации на халките на Вашите пръстени, или закачане и късане на Вашите колиета, гривни или обици. Когато поставяте колието си внимавайте висулката да не се изплъзне от синджира и да падне на земята. Така има опасност да се счупи или да падне някой кристал или перла. Някои плетки синджири са по-плътни и не се препоръчва силно огъване, защoто може да скъсате или деформирате синджира. Проверявайте винаги закопчалките си преди поставяне, за да не падне колието, докато го носите. Бижутата са фини и не издържат на удари.

4. Не съхранявайте бижутата близо до силни топлинни източници, като радиатори, печки, каминни лавици, греещи настолни лампи, както и не ги излагайте на продължително слънчева топлина, защото това може да доведе до обезцветяване или отлепяне на камъни, разграждане на различните укрепващи смоли и емайли, както и пълното увреждане на бижутата, без възможност те да бъдат възстановени в оригиналния си вид..

5. Не се препоръчва почистване на бижутата с препарати за миене на чинии, сапуни, оцет, сода, не забравяйте, че бижутата не са изработени от сребро, а са позлатени.

6. Позлатени бижута се почистват с бебешки мокри кърпи с неутрално pH, като се увиват за няколко минути, след това се излъскват със същата кърпичка и накрая се подсушават.

7. Прибирайте и съхранявайте бижутата си в твърда кутия, облицована с мека тъкан, отделно от други бижута, за да ги предпазите от наранявания. Кристалите и перлите са капризни и се драскат много лесно. Ако искате да ги запазите бляскави и красиви за по-дълго, то ги опаковайте добре, когато ги съхранявате.

8. Когато се преобличате, сваляйте първо бижутата си поради опасността да се закачат за някоя от дрехите и да се скъсат. След като се приберете, най-напред свалете тях. Сложете ги на сигурно място в кутийката им, след като грижовно сте ги почистили с кърпичката и ги оставете да чакат следващото Ви излизане.
Сигурни сме, че ако се придържате към нашите инструкции за употреба и съхранение, Вашите бижута ще се радват на дълъг живот, а Вие ще избегнете куп негативни емоции и неприятни загуби.

Ремонт и поддръжка на бижутата
Според сегашното българско законодателствo гаранцията на металните елементи е две години и изключва случаите на естественото износване на продукта, както и проблемите възникнали поради неправилно съхранение, почистване и употреба. При рекламации, свързани с падане или отлепяне на кристалите, трябва да ни изпратите снимка на продукта и неговото състояние, за да преценим възможността за поправка.. Поправянето на бижутата е безплатно. Ремонта на бижутата е безплатен и е без срок на ограничение, клиента поема транспортните разходи само за връщането му, ние ще му го изпратим обратно безплатно. Обръщаме специално внимание на условието, че извършваме безплатен ремонт само ако бижутата са закупени от нас!